VV Jubbega definitief uit competitie

16 mei 2024 17:45

De afgelopen weken is VV Jubbega veel in het nieuws gekomen, dit naar aanleiding van het terugtrekken van ons 1e elftal uit de lopende competitie. In het laatste persbericht, voorafgaand aan de ledenvergadering van 25 april, is daarop uitleg gedaan over waarom de terugtrekking tot stand is gekomen.

Dat er vervolgens veel (juridische) weerstand was heeft ervoor gezorgd dat de KNVB de beslissing had ingetrokken en Jubbega opnieuw in de competitie had gezet. Zoals op de ledenvergadering ook is gemeld heeft Jubbega, op advies, de wedstrijden afgezegd om alsnog uit de competitie te kunnen worden gehaald door dezelfde KNVB. Dit omdat er protest was aangetekend door teams uit de competitie.

Afgelopen week is de terugtrekking daardoor alsnog definitief geworden waardoor Jubbega als 1e degradant in de 1e klasse zal eindigen en daardoor volgend seizoen in de 2e klasse zondag zal uitkomen.

Uiteraard begrijpen we de weerstand van onze eigen spelers en staf, de supporters en andere betrokkenen vanuit Jubbega. Daarnaast kunnen wij ons indenken dat het voor sommige tegenstanders uit de competitie geen fijne beslissing is. Wel is het zo dat de resultaten uit de wedstrijden vervallen, dus verschuivingen in de ranglijst zijn te wijten aan punten die in de andere wedstrijden zijn verspeeld, aangezien de wedstrijden tegen Jubbega niet meer meetellen.

Omdat veel mensen welke een mening hebben over de terugtrekking van Jubbega niet het gehele verhaal kennen doen we graag nogmaals, nu de terugtrekking definitief is, daarover uitleg.

Zoals ook eerder gemeld bestaat de selectie van het huidige seizoen mede dankzij een bevlogen sponsorgroep en technische commissie veelal uit spelers zonder Jubbega-historie. Omdat we willen voorkomen dat onze eigen jeugdspelers stoppen bij VV Jubbega en hun heil elders zoeken heeft het bestuur met de nieuwe technische commissie en andere kaderleden overlegd met de ‘Jubbega spelers’ over wat zij graag willen in de toekomst. Daaruit is gebleken dat ze graag op zondag willen spelen voor Jubbega 1 en daar ook met zijn allen voor willen gaan.

Daarnaast en zeker niet onbelangrijk was het financiële gedeelte. Een flink aantal sponsorgelden zou er het komende seizoen niet meer zijn waardoor de 1e klasse niet alleen niet haalbaar zou zijn, maar ook het voortbestaan van de hele vereniging in gevaar zou komen. Immers, een seizoen in de 1e klasse brengt veel meer kosten met zich mee dan de 2e klasse, denk daarbij niet alleen aan spelers, maar ook aan trainers, staf en ook randvoorwaarden welke kosten met zich mee brengen.

Met die reden, in combinatie met hetgeen is besproken met de ‘Jubbega spelers’ is er contact gezocht met de KNVB om de mogelijkheden te bespreken om bijvoorbeeld in de 5e klasse op zondag ingedeeld te worden. Ondanks dat Jubbega dit seizoen de meeste wedstrijden op de zaterdag moest spelen was dit, omdat we een zondagsclub zijn, niet mogelijk vanuit de reglementen. De andere optie was opnieuw inschrijven in de 5e klasse op zaterdag, wat voor de gehele club geen optie is.

Uiteindelijk is daarom gekozen voor het terugtrekken van Jubbega 1, waardoor automatisch de laatste plaats ingenomen zal worden en Jubbega zal degraderen naar de 2e klasse zondag. Een keuze welke is gemaakt om het voortbestaan van VV Jubbega niet in gevaar te brengen en zo met eigen mensen de schouders er weer onder te kunnen zetten.

Bestuur, technische commissie en kader VV Jubbega