Sponsors

Terugblik op 2020, een jaar van uitersten...

23 januari 2021 15:15


Beste voetballers, vrijwilligers, supporters, sponsoren en alle andere aanverwanten van VV Jubbega.

Het afgelopen jaar was voor ons, op zijn zachtst gezegd, een turbulent jaar. Niet alleen op het sportieve vlak, maar ook op het financiële en persoonlijke vlak was 2020 voor iedereen een uitdaging. Daarom zijn we als bestuur er trots op hoe alle betrokkenen zich zo hebben ingezet ondanks dat door Corona alles op voetbal gebied zo’n beetje stillag.

Ondanks dat er door Corona niet een volledige competitie afgewerkt kon worden heeft het afgebroken seizoen 2019-2020 voor Jubbega 1 toch een prachtig eindresultaat opgeleverd. De ‘thuiswedstrijd’ tegen Lemelerveld bij THOR was daarvan de sleutel tot promotiesucces. Deze ‘papieren’ promotie, wat overigens niet eens onterecht was, heeft ervoor gezorgd dat Jubbega 1 voor het eerst sinds 1972-73 in de eerste klasse van het zondagsamateurvoetbal mocht aantreden. Dit was niet alleen een geweldige prestatie van de spelers en staf, maar van de gehele vereniging. Iets waar iedereen dan met recht trots op mag zijn. Ook het vervolg in de 1e Klasse was veelbelovend met prachtige resultaten en de (nog) ongeslagen status. Ook in de beker werd de volgende ronde gehaald al lijkt het er niet op dat deze nog gespeeld zal worden. Het vervolg van de competitie zal eveneens lastig worden. 

Gelukkig kon onze jeugd nog wel blijven trainen. De inzet van de jeugdtrainers mogen we hierbij absoluut prijzen, want voor velen was de training toch een welkom uitstapje in de lastige tijd van thuiszitten en online school.  

Tussen de promotie en de hervatting van het voetballen in competitieverband in zijn er ook genoeg andere prachtige gebeurtenissen te noemen welke toch altijd weer kracht en energie geven om je in te zetten voor onze prachtige vereniging. Zo kwam halverwege april de vraag van SC Heerenveen of ze gebruik mochten maken van onze accommodatie om zich voor te bereiden op de competitie. Doordat de afgelopen jaren ons complex zo prachtig is gemaakt en voortreffelijk onderhouden is, is de vraag van een Eredivisieclub alleen al een compliment voor iedereen. En na de zes weken werden die complimenten dan ook uitgesproken naar VV Jubbega. Dit is natuurlijk een geweldig compliment voor de enorme inzet van onze veldploeg welke toch altijd zorgen voor een zo goed mogelijke grasmat. 

Ondanks dat ons complex er afgelopen jaar prachtig bij lag, wil VV Jubbega met het oog op de toekomst wel de mogelijkheden openhouden voor kunstgras. Op deze wijze kunnen we de faciliteiten op ons complex laten aansluiten op de visie en doelstellingen van de club en kunnen we ook voorkomen dat de steeds extremere weersomstandigheden een te grote invloed krijgen op mogelijkheden voor het trainen en spelen van wedstrijden.  

Ook heeft onze kantine een prachtige make-over gemaakt in de periode tussen maart en december. De verfkwast is door de kantine gehaald maar ook is er prachtig werk geleverd door het verleden terug te laten komen in de kantine. Zodra er weer toegang is tijdens de wedstrijden zal ons trouwe publiek dit ook kunnen zien en hopen we na de wedstrijd weer met z’n allen van de gezelligheid van onze kantine te kunnen genieten!

De selectie heeft ook niet stilgezeten. Tussen het trainen en helpen bij de diverse activiteiten door werd er ook tijd gevonden om te organiseren dat de uitwedstrijden tegenwoordig per bus worden bezocht. Als de situatie het toelaat zijn er zelfs plekjes beschikbaar voor de supporters welke mee willen reizen. Een prachtig initiatief voor nu en de toekomst! Naast deze mooie samenwerking tussen sponsor en spelersgroep is het ook onze sponsoren te prijzen dat zij ondanks de moeilijke tijden VV Jubbega blijven steunen. Zo heeft Albert Heijn Gorredijk het hoofdsponsorschap verlengd en heeft ook Wassenaar Vastgoed dit gedaan. Onze andere sponsoren hebben VV Jubbega ook niet in de steek gelaten en zijn ons blijven steunen. Naast de verlenging van deze sponsoren hebben we ook het contract van Inne Schotanus verlengd en zal Inne ook het komende seizoen aan het roer staan van ons 1e elftal.  

Gelukkig is het contact tussen elkaar in stand gebleven dankzij een aantal prachtig opgezette acties. Zo zaten we op 3 juli allemaal in de Bingo modus en was er op 17 oktober een fantastisch rad van fortuin. Beide geweldige initiatieven om te zorgen voor verbinding, maar ook om te zorgen dat er toch nog enigszins inkomsten waren voor de club in de moeilijke tijd. Waar normaal gesproken de Bliksemloterij en het toernooiweekend, met het jeugdtoernooi en cafevoetbal, mooie activiteiten zijn om inkomsten te genereren. Ook de kerstpakkettenactie welke in december is opgezet was een mooie actie om inkomsten en verbinding te houden tussen elkaar. 

De inkomsten voor Jubbega zijn lastig dit jaar. Doordat er weinig georganiseerd kon worden moesten we veelal aanvragen insturen voor steun bij de overheid. Dankzij de inzet van onze penningmeester heeft VV Jubbega ondanks de crisis toch een fors bedrag mogen ontvangen waardoor er geen zorgen zijn voor de continuïteit van onze vereniging. Ondanks deze inkomsten moesten we wel op onze kosten letten en hebben we ons betaalde personeel gevraagd om vrijwillig loon in te leveren waar gelukkig gehoor aan werd gegeven. Dankzij deze gebaren hoeven we ons voorlopig nog geen zorgen te maken, maar moeten we wel verstandig met de uitgaven blijven omgaan. Ook het feit dat alle leden trouw de contributie zijn blijven betalen doet ons allemaal goed. De saamhorigheid van VV Jubbega blijkt hier ook maar weer uit.  

Het geplande jubileumfeest viel helaas ook in het water. Maanden van voorbereidingen bleken niet meer nodig te zijn en een feest om niet te vergeten werd een weekend om wel snel te vergeten. Enorm zonde, maar begrijpelijk. Toch zullen we proberen nog wel stil te staan bij de ‘verjaardag’ van VV Jubbega, al zal dat op een andere manier ingevuld moeten worden als de tijd dit weer toelaat. Al met al dus een zeer bijzondere tijd waar de inzet van al onze vrijwilligers, supportersvereniging en commissieleden enorm gewaardeerd wordt.

Het lijkt erop dat dit nog niet meteen weer terug is naar de oude situatie, hoe graag we ook weer zouden willen. We hopen van harte dat we allemaal elkaar snel weer kunnen en mogen zien op Sportpark ’t Heidefjild.  

In elk geval willen we iedereen een gezond, gelukkig en hopelijk sportief mooi 2021 toewensen. 

Bestuur VV Jubbega

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!